Trainer Mo El Bouziani niet klaar bij Purmersteijn: "We moeten deze lijn doortrekken"

Mo El Bouziani is bezig aan zijn tweede seizoen bij Purmersteijn in de vierde divisie op zondag. Onlangs werd bekend dat hij ook komend jaar aan het roer staat bij de Purmerenders. Een logisch gevolg, zo omschrijft hij in radioprogramma Purmerend Sport.

“Halverwege de eerste seizoenshelft heb ik een evaluatie met de club gehad”, begint El Bouziani. “Allebei waren we heel tevreden over de gang van zaken. We hebben in december een vervolggesprek gehad en de intentie uitgesproken om door te gaan. Vlak voor de nieuwjaarsreceptie (15 januari red.) is het helemaal afgerond.

”Voor zijn komst naar de markstad is er een driejarenplan afgesproken met de 33-jarige inwoner van Zwaag. “Daarin hebben zij vooral aangegeven wat ze wilde en dat lag goed in lijn met mijn ambities. Ik ben anderhalf seizoen geleden begonnen en we zijn goed op weg. Er zijn geen andere doelstellingen, alleen dat we deze lijn moeten blijven doortrekken.”

Docent

In het amateurvoetbal is het gebruikelijk dat trainers ook een baan buiten het voetbal hebben. El Bouziani is economiedocent op Huijgens College in Heerhugowaard. “Dat is gelukkig goed te combineren. Op dinsdag en donderdag als we trainen, zorg ik dat ik uiterlijk 16.30 uur thuis ben en 18.45 uur vertrek. Dan kan ik rustig eten en heb ik genoeg tijd om mijn kinderen te zien. Bij een normale kantoorbaan ben je pas 18.00 uur thuis.”

Een logische vervolgstap voor de oefenmeester is een stap omhoog. “Je moet altijd het hoogst haalbare nastreven, maar ik hoef niet per se naar een betaalvoetbalorganisatie. Ik zou wel nog stappen willen zetten in het amateurvoetbal. Op dit moment werk ik in de top van de vierde divisie, dus derde of misschien wel tweede divisie zou leuk zijn. Het zou ook nog zomaar vijf tot tien jaar kunnen duren, voordat ik die stap kan zetten.”

Tekst gaat verder onder de video.

De tweede seizoenshelft is voor Purmersteijn zondag begonnen met een overwinning. Laagvlieger Velsen werd met 3-2 verslagen. Woensdagavond is Marcel van Wort, navigator tijdens de Dakar Rally, te gast bij Purmerend Sport.

Foto: José Mol Fotografie