Twee tieners aangehouden voor beroving Doplaan

De politie heeft woensdag twee 16-jarige jongens aangehouden voor een beroving die dinsdag gebeurde op de Doplaan in Purmerend. Dat gebeurde nadat de politie een getuigenoproep plaatste en RTV Purmerend vervolgens aandacht besteedde aan de zaak.

Het is dinsdagmiddag rond 12:30 uur wanneer het 15-jarige slachtoffer uit de gemeente Wormerland over het fietspad fietst, wat in de volksmond bekendstaat als 'het Doplaantje'. De tiener hoort de twee verdachten roepen en vragen om de tijd. Het slachtoffer pakt zijn telefoon en op dat moment wordt hij geduwd en geslagen. De jongens gaan er met zijn telefoon vandoor in de richting van het Cavalj√©plein. 

Voorbijganger

Dankzij een toevallige voorbijganger is de politie snel op de Doplaan, maar van de verdachten ontbreekt dan al elk spoor. "Wij willen praten met mensen die meer weten over het voorval", zei de politie eerder over de zaak. Door informatie te delen werd gehoopt om getuigen te spreken en camerabeelden te bemachtigen. Na onderzoek zijn de verdachten woensdag aangehouden.