19-jarige Purmerender overleden na schietpartij station

Bij treinstation Purmerend zijn maandagavond twee mensen zwaargewond geraakt door een schietpartij. Een van hen, een 19-jarige Purmerender is later aan zijn verwondingen overleden. De andere gewonde is een 19-jarige man uit Medemblik en naar het ziekenhuis gebracht.

De eerste melding van het schietincident kwam om 20:05 uur. Nadat de hulpdiensten bij het incident waren, is er direct zorg verleend. Bij een slachtoffer mocht het niet baten. Na reanimatie is hij in het ziekenhuis overleden. Het andere slachtoffer, de 19-jarige man uit Medemblik, ligt nog in het ziekenhuis.

Buurtbewoonster Alexandra vertelt in Koffie Lokaal over de impact op de buurt. Bekijk hieronder het interview.

Het is niet duidelijk wat er precies gebeurde voor het schietincident op het Beatrixplein. Volgens onze verslaggever zouden de twee slachtoffers van dichtbij zijn neergeschoten. De politie heeft de omgeving afgekamd op zoek naar de eventuele verdachte(n). Er is op dit moment geen duidelijk signalement bekend.

De politie verricht onderzoek naar het schietincident en heeft ter plaatse al meerdere getuigen gesproken. Zij zijn nog op zoek naar beelden en getuigen. De politie is op de hoogte dat er beelden circuleren van de overleden man en roept iedereen op deze beelden enkel met de politie. Er wordt ook met klem geadviseerd deze niet online te verspreiden uit respect voor de nabestaanden.

Foto: RVP Media