Tweede tiener aangehouden in onderzoek naar overval tankstation

Een 18-jarige jongen uit de gemeente Medemblik is aangehouden, nadat er door de politie onderzoek is gedaan naar een overval op een Purmerends tankstation. Eerder werd al een 16-jarige jongen opgepakt voor de overval die 14 juli plaatsvond. De politie is op zoek naar getuigen.

De overval vond woensdagavond 14 juli rond 20.20 uur plaats bij een tankstation aan de Edisonweg in de Purmerendse Baanstee. De politie kamde vervolgens het gebied uit en postte op allerlei uitvalswegen. Ook is een politiehelikopter ingezet. Een zoektocht van de overval leverde aanvankelijk niets op, maar een dag na het strafbaar feit werd een 16-jarige jongen aangehouden voor betrokkenheid bij de zaak.

In een bericht meldt de politie dat inmiddels ook een tweede verdachte is aangehouden. Deze verdachte is een 18-jarige uit de gemeente Medemblik. De politie sluit niet uit dat er in de toekomst meer aanhoudingen worden verricht.

Heeft u iets gezien? Weet u meer van de overval? Neem dan contact op met de politie, via het nummer 0900-8844. Ook is het mogelijk om voor deze zaak contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Foto: Inter Visual Studio / Arjan Tushuizen