Tweede verdachte (18) overval tankstation krijgt jeugddetentie

De tweede verdachte van een overval op een tankstation aan de Edisonweg heeft terechtgestaan en is veroordeeld tot 360 dagen jeugddetentie, waarvan 150 dagen voorwaardelijk. De buit zou gaan om een geldbedrag van 105 euro en sloffen sigaretten.

Medewerkers van een tankstation op industrieterrein De Baanstee kregen woensdagavond 14 juli de schrik van hun leven. Die avond werd rond tien voor half negen een overval gepleegd. Al gauw is een zoekactie op touw gezet door politieagenten. Een dag later vond een aanhouding plaats. Het ging om een 16-jarige jongen uit Opmeer. Een tweede verdachte van 18 jaar uit Medemblik werd later ook aangehouden.

Rechtbank

De 18-jarige tweede verdachte is veroordeeld tot 360 dagen jeugddetentie, waarvan 150 dagen voorwaardelijk. De rechtbank acht bewezen dat deze persoon een faciliterende rol had bij de overval.

Een meer uitvoerende taak dichtte de rechtbank eerder al toe aan de minderjarige Opmeerse jongen. Hij werd eind oktober veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. De rechtbank acht bewezen dat hij een uitvoerende taak had bij de overval.

Foto: Inter Visual Studio / Arjan Tushuizen