Tweede verdachte aangehouden vanwege reeks aanslagen

De politie heeft donderdag opnieuw iemand aangehouden vanwege de reeks aanslagen in de gemeente Purmerend. Het gaat om een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

"De man zit vast en wordt gehoord", meldt de politie. Eerder werd al een 20-jarige Purmerender aangehouden voor de verschillende schietincidenten en explosies. "We sluiten meerdere aanhoudingen niet uit en gaan nog verder met het onderzoek."

Aanslagen

Terug naar dinsdagavond 11 april. Op en rond de Belthoeve wordt gewerkt door politieagenten. Een huizenblok is afgezet en op de grond liggen meerdere kogelhulzen. Een schietpartij, maar of er slachtoffers zijn is niet duidelijk geworden. En dan een paar uur later is het opnieuw raak. Er worden schoten gelost op de Boeierstraat. Maar dat is niet het enige want donderdagavond 13 april wordt geschoten op een woning aan de Weverstraat en de daaropvolgende nacht is er een explosie op de Groenveld.

De burgemeester neemt vrijdag verschillende maatregelen en daarna blijft het stil. Tot zondagnacht, dan is er een explosie op de Weverstraat. Hetzelfde huis waar eerder geschoten werd. Ook nu grijpt burgemeester Van Selm in en sluit ze woningen.

Bekijk hier een overzicht van alle aanslagen van de afgelopen week.

Foto: Evert Ruis