Uitgekleed debat door QR-code

Vier van de vijftien politieke partijen doen vanavond niet mee met het debat dat de gemeente organiseert ten behoeve van de verkiezingen van 24 november aanstaande. Reden: ze weigeren te voldoen aan de eis van de producent van het debat om bij binnenkomst een QR-code te tonen. Het gaat om Lijst van Damme, PVV, Forum en PB21. De eerste drie weigeren uit principe, de laatstgenoemde komt niet, uit solidariteit met de weigeraars.

De gemeente is pas laat in de voorbereidingen van het debat door de producent op de hoogte gesteld van de eis en is het er dan ook niet mee eens. Zij betitelt het debat niet als een evenement en daarom is een QR-code niet noodzakelijk, redeneert de gemeente. Maar de producent houdt voet bij stuk ‘in het belang van bescherming van zijn medewerkers’.

De PVV liet al snel weten het ‘een absurde eis’ van de producent te vinden en niet wil meewerken aan ‘deze tweedeling’. Ook lijst van Damme en Forum voor Democratie hebben om vergelijkbare redenen afgehaakt. Na lang beraad heeft de gemeente besloten het debat in H20 toch door te laten gaan. RTV Purmerend zendt het debat uit. De uitzending begint om 20.00 uur en duurt twee uur. Het debat is te zien bij KPN op kanaal 1390, bij Ziggo kanaal 36 en in Beemster via Delta kanaal 12.