Update: overvallers Used Products gezien op Kooimanweg

De twee verdachten die zaterdagochtend 7 augustus een overval pleegde op de Used Products in Purmerend zijn na de overval gezien. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het tweetal is op het Eendenlaantje en de Burgemeester Kooimanweg geweest. Ze lieten daar hun scooter achter en vertrokken in een donkerkleurige BMW richting de N244.

Zaterdagochtend, rond 11.10 uur, kwamen twee mannen in de franchisewinkel aan de Hoogstraat. Onder bedreiging van een wapen namen ze een buit af. Daarbij knevelden ze zowel een medewerker als een klant. De twee voortvluchtigen zijn weggereden door de Nieuwstraat, in de richting van de Westerstraat.

In een getuigenoproep van zondag 8 augustus meldde de politie dat er een scooter onbeheerd was aangetroffen op de Kooimanweg. Toen was nog onduidelijk of het om de scooter van de twee overvallers ging. De melding van de getuige die het tweetal in de Overwhere zag, kwam naar aanleiding van deze oproep. Volgens de getuige zijn de mannen overgestapt in een donkerkleurige BMW die vertrok richting de N244.

Er werd in datzelfde bericht ook meer verteld over het signalement van de daders. Het gaat om twee donkergetinte mannen. Beide droegen donkere kleding en een mondkapje en een pet met daarover een capuchon. Een van de  verdachten had een Louis Vuitton-rugzak bij zich en opvallend was ook dat hij een winterjas droeg. De andere verdachte droeg een big shopper-tas.

Oproep

Op dit moment zijn de verdachte nog niet aangehouden. De oproep van de politie blijft staan: heeft u zaterdagochtend iets gezien of gehoord dat mogelijk met de overval te maken heeft? Misschien heeft u relevante camerabeelden van of rond de Hoogstraat of van de Burgemeester de Kooimanweg. Deel uw informatie via het tipformulier of bel via 0900-8844.

Foto: Inter Visual Studio