Used Products Purmerend overvallen, zoekactie gestart

Used Products aan de Hoogstraat in Purmerend is zaterdagochtend 7 augustus rond kwart over elf overvallen. De politie is op zoek naar twee voortvluchtige verdachten en heeft Burgernet ingezet.

De overval op de Purmerendse Used Products winkel vond zaterdag 7 augustus plaats rond kwart over elf. Voor deze overval heeft de politie Burgernet ingezet. In het bericht is te lezen dat het gaat om twee donkergetinte mannen van ongeveer 1.80 lang. Ze dragen petjes en hoody’s. Beide mannen hadden een tas bij zich, waarvan de ene verdachte een Louis Vuitton-rugtas droeg.

De voortvluchtigen vertrokken op een brommer met een blauwe kentekenplaat.

Niet de eerste keer

Saillant detail, het is niet de eerste keer dat de Purmerendse vestiging van de franchiseorganisatie is overvallen. In mei 2020 viel de winkel al ten prooi aan overvallers. Twee daders kropen net voor openingstijd onder de geopende rolluiken door en gingen er op dezelfde wijze met de buit vandoor. Een derde verdachte stond met een scooter op de wacht.

In het voorjaar van 2021 werd een van de drie verdachte tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank gebracht. Wie de andere verdachten waren is nooit bekend geworden. De aangehouden man beantwoordde geen vragen over zijn deelname aan de overval en de voortvluchtige verdachten. Onduidelijk is of deze overval te maken heeft met de overval van 7 augustus jl.

Foto: Inter Visual Studio