Vaartocht door natuurgebied Ilperveld in herfsttooi

Vaar met schipper en gids van Landschap Noord-Holland zondagmiddag 19 november door het waterrijke Ilperveld. Het is dan genieten van de herfst vanaf het water. De bomen en velden verkleuren langzaam en krijgen hun herfsttinten. De natuur maakt zich op voor de winter. De wintergasten uit het noorden arriveren in grote aantallen. Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren, ze dobberen op het water. Bovendien zijn er roofvogels, ganzen en goudplevieren.

Landschap Noord-Holland adviseert waterdichte schoenen of laarzen en warme (regen)kleding te dragen. Een verrekijker is aanbevolen. De vaartocht begint zondag 19 november 13.30 uur en twee uur later is men terug op de vertrekplek parkeerplaats Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A in Landsmeer.

Reserveren

Genieten van het landschap én leren over het planten- en dierenleven kan door reservering via gaatumee.nl. Kinderen zijn van harte welkom. Deelnemers met rolstoel zijn ook van harte welkom, het verzoek is dat te melden bij de reservering. Honden zijn niet toegestaan. Volwassenen betalen 15 euro, kinderen 10 euro. Donateurs van Landschap Noord-Holland betalen minder.