Vacature gesloten: dertien mensen willen nieuwe burgemeester worden

Er hebben dertien mensen gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in Purmerend. Dat heeft de provincie bekendgemaakt in een bericht. Onder de sollicitanten zijn vier vrouwen en negen mannen.

Huidige burgemeester van Purmerend, Don Bijl, wordt zeventig op 29 mei en dus wordt hij met ingang van 1 juni eervol ontslagen. Recent werd de sollicitatieprocedure opgestart; er is een profielschets opgesteld en de vacature heeft een aantal weken online gestaan.

Dertien potentiële burgemeesters

Op deze vacature hebben dertien mensen gereageerd. Onder hen zijn vier vrouwen en negen mannen. Uit een bericht van de provincie Noord-Holland blijkt dat twaalf van de kandidaten een functie in een bestuur hebben of hadden. Eén persoon had een functie daarbuiten. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk praat binnenkort met een aantal van de kandidaten. Vervolgens worden deze gedeeld met de vertrouwenscommissie die vanuit de Purmerendse gemeenteraad is samengesteld. Deze commissie moet kandidaten voordragen aan de raad. In een besloten raadsvergadering worden twee kandidaten voorgesteld en kiest de raad een voorkeurskandidaat.

Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester op 22 september worden benoemd.