RTV Purmerend.nl

VACATURE: RTV Purmerend zoekt een hoofdredacteur

Vind je het leuk om betrokken te zijn bij het uitvoering geven aan het beleid van de lokale omroep? Vind je het leuk om daarbij vrijwilligers te stimuleren, te ontwikkelen en aan te sturen in de uitoefening van hun vrijwilligerswerk? Denk je graag mee in het steeds verbeteren van de werkwijze van de omroep en wil je je verantwoordelijk voelen voor de werkzaamheden die vanuit de omroep gedaan worden?
Meld je dan aan voor
de functie van hoofdredacteur.

Documenten

Voor het uitvoeren van het beleid zoeken wij een hoofdredacteur. De hoofdredacteur wordt direct aangestuurd vanuit het bestuur, maar heeft een grote mate van vrijheid in het uitvoering geven van het beleid. De hoofdredacteur bepaald welke producties er wel dan niet gemaakt worden, ondersteunt vrijwilligers en legt hierover verantwoording af aan het bestuur. De hoofdredacteur is structureel aanwezig bij de bestuursvergaderingen waar de hoofdredacteur een adviserende rol heeft, aangeeft welke knelpunten om een oplossing vragen en wat de omroepvereniging in een overzichtelijke periode zal gaan doen. De hoofdredacteur onderhoudt intensieve contacten met de eindredacteuren en voert daar structureel overleg mee. Incidenteel heeft de hoofdredacteur direct contact met de andere vrijwilligers.

We verwachten dat de nieuwe hoofdredacteur vrijwilligers met diverse interesses in media kan laten samenwerken om tot een kwalitatief goed eindproduct te komen. Daarnaast wordt verwacht dat hij of zij onze eindredacteuren zal ondersteunen in hun directe begeleiding en aansturing van de vrijwilligers. Verder is het belangrijk dat hij of zij een (meerjaren) beleidsplan kan opstellen en daar uitvoering aan kan geven. Als laatste is onze nieuwe hoofdredacteur geinteresseerd in de (wettelijke) ontwikkelingen van vrijwilligersverenigingen en lokale media.

Wij bieden een dynamische werkomgeving met veel leermomenten, een groep enthousiaste vrijwilligers die bereid zijn zich in te zetten en de mogelijkheid jou managementvaardigheden verder te ontwikkelen. Ook kan je jouw persoonlijk netwerk in Purmerend en omstreken opbouwen of verder uitbreiden.

Belangstelling?
Stuur je sollicitatie en je CV aan vacature@rtvpurmerend.nl. Voor verdere vragen kunnen je direct contact opnemen met Wim Lamberts, bestuurslid vrijwilligersmanagement via wim.lamberts@rtvpurmerend.nl.

RTV Purmerend
Is er al meer dan 25 jaar voor alle Purmerenders met een radiozender via 104.9FM in de ether, DAB+ en TuneIn en op televisie via Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1390, Delta 14 en wereldwijd via www.rtvpurmerend.nl. Ook online is RTV Purmerend op alle belangrijkste (sociale) platformen te vinden.