Veelkleurige kunst van Marcus in de april etalage van de VVV

Iedere maand krijgt een kunstenaar van het Kunstcollectief de gelegenheid werk aan het publiek te tonen in de etalage van de VVV aan de Peperstraat 35 in Purmerend. In de maand april is het Marcus. Werk van zijn hand is te zien van 3 april – 1 mei 2023. Met Rembrandt als inspiratie heeft hij eigentijdse versies gemaakt van de Nachtwacht en de Vaandeldrager. De moeite waard om halt te houden voor de etalage. 

In het persbericht van het Kunstcollectief/Museum wordt het werk van Marcus getypeerd als zeer kleurrijk. Een voorbeeld daarvan is de Vaandeldrager. Marcus zelf zegt daar het volgende over: “Nu het origineel weer terug is in Nederland, is te zien hoe donker het is. Zo kreeg ik het idee om hem ook te schilderen maar dan met veel kleur.”

Vrij schilderen is waar het bij Marcus om draait. Vrij zijn om te doen en maken waar hij zin in heeft; een ware Freepainter. Met een uitgebreide keus aan materialen zoals spuitbussen, kwasten, paletmes en sjablonen gecombineerd met diverse technieken komt hij tot een verrassende resultaten. Geïnteresseerd in meer informatie en kunstwerken van Marcus, kijk op www.freepainter.nl
Foto's en bewerking: E.Ruis