'Veiligheidsregio bereidt zich voor op massale hongerstaking'

De veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland bereidt zich voor op een massale hongerstaking. Dat schrijft het NHD zaterdagochtend. RTV Purmerend heeft een voorlichter van dienst gebeld over de 'maatregelen die de veiligheidsregio treft', maar de woordvoerder wilde niks zeggen. "Hier kan ik niet op reageren."

Al ruim een week staakt een groep asielzoekers uit de crisisnoodopvang in Purmerend. Ze vinden dat de asielprocedure na negen maanden nog steeds geen vooruitgang boekt. In het artikel van het NHD meldt de veiligheidsregio in allerijl gestart te zijn met verschillende scenario's. "We kijken samen met de locatiemanager en basisarts wat er in het geval van een hongerstaking nodig is", vertelde een woordvoerder aan de krant. "Er ligt nog geen plan klaar, want met zo’n scenario hebben wij geen ervaring."

De gemeenten Purmerend was niet bereikbaar voor commentaar. In een reactie aan RTV Purmerend laat Edam-Volendam weten dat het niet om een calamiteit gaat en dat er ook geen maatregelen worden getroffen.

Foto: Evert Ruis