Verdachte dodelijk ongeval reed veel te hard

Mick F. (20) uit Purmerend, die op 23 juli vorig jaar de 28-jarige Roshita doodreed en daarna wegvluchtte, had teveel gedronken en reed bovendien veel te hard. Mediapartner NH Nieuws meldt dit naar aanleiding van een tussentijdse zitting van het strafproces. 

Het dodelijk ongeval gebeurde op de Burgemeester D. Kooimanweg. Uit onderzoek is gebleken dat Mick F. daar 120 kilometer per uur reed, waar 50 is toegestaan. Volgens het OM had hij ook tussen de 0.81 en 1,47 promille alcohol in zijn bloed. Het Openbaar Ministerie verdenkt F. (beginnend bestuurder) van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop, verlaten van het plaats delict en het rijden onder invloed. 

De verdachte is in ieder geval voor twaalf maanden zijn rijbewijs kwijt. Tijdens de zitting toonde hij zich aangeslagen en gaf aan dat hij ‘niet meer wilde rijden’. Hij wil graag in contact komen met de familie van het slachtoffer. ‘Ik wil er voor de mensen zijn.’ Wanneer de volgende rechtszaak komt is nog niet bekend.


Meer nieuws