Verdachte gewapende overval op Used Products blijft langer vast

De 22-jarige Q. K. uit Amsterdam blijft langer vastzitten. De rechter besloot dat tijdens een pro-formazitting, zo schrijft het Noordhollands Dagblad. De twintiger wordt ervan verdacht in augustus vorig jaar een gewapende overval te hebben gepleegd op de Used Products in de Purmerendse binnenstad.

Er kwamen zaterdag 7 augustus rond 11:10 uur twee mannen de Used Products aan de Hoogstraat binnen. Onder bedreiging van een wapen knevelden ze zowel een medewerker als een klant. Er werd ruim twintigduizend euro aan spullen en bijna drieduizend euro aan contant geld buitgemaakt, waarna de twee op een scooter vetrokken in de richting van de Westerstraat.

Opsporing Verzocht

Direct na de overval werd een zoektocht gestart, maar die had lange tijd niet het gewenste resultaat. In januari besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht nog aandacht aan de zaak, maar ook daarna duurde het nog maanden voordat de twee Amsterdamse verdachten werden aangehouden.

Groot drama

Het is een groot drama voor de Used Products in de binnenstad. Niet alleen in augustus 2021, maar ook in mei 2020 kreeg de tweedehandswinkel te maken met een overval. Op 2 mei 2020 kwamen rond 10:00 uur drie mannen de winkel binnen, die het aanwezige personeel met een vuurwapen bedreigden. Een 24-jarige Amsterdammer is begin dit jaar hiervoor veroordeeld, wie de andere verdachten waren is nooit duidelijk geworden. Het is onbekend of de eerdere overval te maken heeft met de overval die vorig jaar augustus plaatsvond.

Foto: Inter Visual Studio