RTV Purmerend.nl

Vereniging Historisch Purmerend pakt uit met excursie naar Beemster

De Vereniging Historisch Purmerend (VHP) organiseert samen met Het Historisch Genootschap Beemster een excursie naar de Beemster. Aanleiding is de fusie van beide gemeenten per 1 januari jongstleden. De VHP spreekt in haar nieuwsbrief over een verrassingsmiddag onder de titel ‘Op bezoek in de Beemster’. 

Secretaris Schreuder van de VHP wil nog niets over de inhoud van het programma vertellen. Schreuder: ‘ Het is bedoeld als een verrassing. Wij hebben als VHP het initiatief genomen voor deze activiteit en het samen met Het Historisch Genootschap Beemster uitgewerkt. Het is een uitgelezen kans voor leden en niet leden om kennis te maken met de geschiedenis van de Beemster’. 

De excursie is op 20 maart in de middag. Wie mee wil, moet er snel bij zijn. In de gecharterde bus is plaats voor maximaal 80 deelnemers. Aanmelden is noodzakelijk via secretaris@vereniginghistorischpurmerend.nl. Kosten €5 euro per persoon. Het vervoer gaat per bus. Vertrek 12.15 uur bij opstapplaats Bibliotheek, Waterlandlaan. 

Naast de excursie heeft de VHP in februari nog een aandacht trekkende activiteit op haar agenda staan. Een lezing over de geschiedenis van Artis en exotische dieren in Amsterdam. Met de schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) en later de WIC kwam een bonte verzameling exotische dieren vanuit Azië en Amerika naar Amsterdam. Wat daar mee gebeurde en waar vertelt Don Remkes, stadsgids en opleider bij Gilde Amsterdam. De lezing is op zondagmiddag 27 februari 2022. Aanvang 14.00 uur; Locatie: Stamhuis, Kerkstraat 11.
Leden hebben gratis toegang, niet-leden € 3,50 entree. 

Evert Ruis

De gebruikelijke inloopmiddag van de VHP is op zaterdag 26 februari van 13.00 tot 16.00 in het VHP-huis aan de Kanaaldijk 10. Er zijn onder andere foto’s en ansichtkaarten van oud-Purmerend, plattegronden, kaarten, prenten, schilderijen en objecten van Purmerendse bedrijven te bewonderen.