Verrassingsreceptie voor Fleur Jong na Paralympische overwinning

De gemeente Beemster en Purmerend, Sportraad Purmerend en Spurd organiseerden afgelopen zaterdag 11 september een verrassingsreceptie voor Fleur Jong. Dat gebeurde in sporthal De Kloek in Middenbeemster. Jong sprong 6,16 meter op de Paralympische Spelen in Tokio. Het leverde haar naast een gouden medaille ook een wereldrecord op.

Het was zaterdagmiddag 11 september rond 15.00 uur, toen de atlete samen met haar ouders met een koets werd opgehaald. Het rijtuig vervoerde het gezelschap naar sporthal De Kloek. Daar stond een groot gezelschap aan genodigden in een erehaag te wachten. Onder hen waren burgemeester Karen Heerschop van Beemster en wethouder Mario Hegger. Wat volgde was een eerbetoon, waarin de overwinning van Fleur gevierd werd.

Olympisch goud

De grote droom van Fleur Jong kwam in de vroege ochtend van 28 augustus uit. Ze behaalde goud op het onderdeel verspringen bij de Paralympische Spelen. Naast een medaille zette Jong ook een nieuw wereldrecord neer; ze sprong met 6,16 meter het verst ooit.

Boeren blokkeren N235 en N247 met tientallen trekkers en hooibalen