Vier jazzy matinees in museum

De organisatie noemt het ‘Jazz in het Museum’, maar het merendeel van de artiesten die komende maanden in het Purmerends Museum op zondagmiddag optreden passen niet in dat jazz-kader. De programmering is veel breder.

Gastheer tijdens de zondagse matinee is Ruben Sloote (foto Els Broers), jazzliefhebber en organisator van muziekevenementen. Hij nodigde verschillende musici uit om in het museum op te treden. Het eerste concert is op 19 september als het Guido Scope kwartet en Yolanda van Zoolingen optreden met een mix van bossanova en jazz klassiekers uit het Great American Songbook repertoire.

Zondag 24 oktober treedt zangeres en dwarsfluitiste Orsaya op samen met pianist Thoma Alexander. Hun repertoire staat in het teken van ‘latin meets classic’.  Marcel Kapteijn & The Raindogos treden zondag 21 november op met een mix van intieme songs en rauwe blues. De zondagmiddagmatinee wordt afgesloten met een optreden van Jan-Simon de Wit en Judith Komen, dat getypeerd wordt als pop en jazzy.

De concerten zijn op zondag, beginnen om 14.30 uur en duren ongeveer een uur. De entreeprijs is 12,50 en aanmelden is verplicht. Dat kan door te mailen naar info@purmerendsmuseum.nl onder vermelding van de datum van het optreden.