Vijfhonderd euro voor RTV Purmerend

Het coöperatiefonds van de Rabobank heeft vijfhonderd euro geschonken aan RTV Purmerend. Volgens het fonds van de Rabobank heeft de lokale omroep van Purmerend en Beemster een grote maatschappelijke waarde.

Hoofdredacteur Mick Smits mocht de cheque in ontvangst nemen uit de handen van Thierry van der Weide. "Fijn dat we deze cheque krijgen, het is een mooie waardering op het werk dat wij met al onze vrijwilligers doen", zegt Smits. Het is niet voor het eerst dat RTV Purmerend een bijdrage heeft gekregen van de Rabobank. Zo ontving de lokale omroep in 2021 een cheque van 250 euro.

Geschiedenis

De Purmerendse Omroep Vereniging is de huidige lokale radio- en tv-omroep van Purmerend en Beemster. 

Na veel overleg met de gemeente Purmerend is uiteindelijk in de jaren negentig de mogelijkheid ontstaan om met een eenmalige subsidieverstrekking van start te gaan met een zondagse uitzending genaamd 'Nieuwsstraat'. Dit programma werd gemaakt vanuit het gebouw dat menig Purmerender nu kent als de ING-bank aan de Nieuwstraat. De omroep is later verhuisd naar de Wilhelminalaan 1, waar RTV Purmerend nog steeds gevestigd is.

Coöperatiefonds

Het Coöperatiefonds van Rabobank is een financieel fonds dat in de regio gevormd wordt uit de winst die de bank in de regio maakt. Zo komt de winst van de bank weer terecht in het gebied dat de winst mede heeft opbrengen – en dus niet bij anonieme aandeelhouders. Voor Rabobank is dit dé manier om lokaal het verschil te maken. Andere acties die de Rabobank met dit fonds onderneemt, is de jaarlijkse Clup Support.

Op de foto; (L)Thierry van der Weide (R) Mick Smits