Vijftig jaar (plus één) Wereldwinkel Purmerend

Op zaterdag 14 mei is het feest bij de Wereldwinkel. De Wereldwinkel viert dan zijn vijftigste verjaardag. Er zal muziek en film zijn en de burgemeester verzorgt het openingswoord.

De festiviteiten zullen plaatsvinden op het Waagplein, bij de Wereldwinkel en Het Stamhuis. De Wereldwinkel Purmerend bestond in 2021 een halve eeuw. Vorig jaar kon het jubileum niet gevierd worden vanwege corona, dus dit jaar wordt het groots gevierd. De feestweek begint vandaag en zal eindigen met een straatfeest. Het thema: ‘help kinderarbeid de wereld uit’. 

De start van de activiteiten zal dinsdag om 11:00 worden geopend door Don Bijl. Op zaterdag zal er op het Waagplein in een feesttent het Beemster kinderkoor optreden. Ook zal het jeugdorkest van Muziekschool Waterland, Crescendo en de band Arnold optreden. 

Om 13:15 en 14:45 zullen signeersessies plaatsvinden. In het Stamhuis zal twee keer de film Sun Children gedraaid worden. In en rond de wereldwinkel zelf wordt teruggeblikt op vijftig jaar Wereldwinkel Purmerend. Er is een tentoonstelling te zien en bovendien zijn er speciale producten te koop. 

Hieronder zijn de speciale acties te zien: