Vissen stadhuisvijver dood na uitzetting andere sloot

Vissen in de vijver naast het stadhuis. Ze zaten er al jaren, maar zijn recent gevangen en vrijgelaten in de sloot bij het Cramwinckelplantsoen. Purmerenders spreken er op social media schande van: veel vissen zijn nu dood.

De entree van het stadhuis aan de Purmersteenweg gaat ingrijpend veranderen. De komende tijd wordt hard gewerkt aan de bouw van een ondergrondse parkeergarage met daarboven een groen plein. Recent werd de hoofdingang verplaatst naar de zijkant van het stadhuis en kregen de vissen in de vijver naast het stadhuis een ander onderkomen. Ze zijn gevangen en uitgezet in de sloot van het Cramwinckelplantsoen.

Volgens meerdere ooggetuigen was vooral de hoeveelheid aan dode vissen in de sloot erg aandachttrekkend. ‘‘Het viel me op hoeveel dode vissen er waren’’, vertelt een van hen aan RTV Purmerend. ‘‘Het stonk behoorlijk.’’

De gemeente laat in een reactie weten dat er onderzoek gedaan wordt naar de kwaliteit van de sloot. Deze gegevens worden in de loop van aankomende week bekend.