Voetbaltrainer Van Altena kiest voor "dorpse karakter" van BOL

Charles van Altena is momenteel trainer bij de voetballers van Hooglanderveen in de tweede klasse. Komend seizoen maakt hij de overstap naar BOL uit Langedijk, uitkomend in de vierde divisie. Hij vertelt erover in Purmerend Sport.

Zijn eigen loopbaan als voetballer bracht Van Altena langs onder andere ADO'20 en DWV. "De drie jaar bij ADO'20 beschouw ik als een groot hoogtepunt. Dat waren echt topjaren en dat kwam door de manier van spelen. Die lag me heel erg."

Fysiotherapie

"Bij DWV speelden mijn vader en oom vroeger", vervolgt de Purmerender. "Het was voor mij logisch om daar ook te gaan spelen. Ik ben op mijn 29e gestopt, omdat ik werk als fysiotherapeut niet meer kon combineren met voetbal. Dat had alleen maar tot onnodige irritatie geleid."

Kolping Boys

Na een jaar helemaal niks met voetbal gedaan te hebben, werd Van Altena benaderd door Kolping Boys in 1997 om daar trainer te worden. "Daar heb ik drie jaar met veel plezier gezeten. Het vormde nooit een probleem dat ik een jonge trainer was voor die jongens."

Voetbalschool

De Purmerender heeft vijftien jaar lang een voetbalschool gerund met zijn kompaan Rob Bloemkolk. "Het was een fantastische tijd en we hebben onder anderen te maken gehad met Thomas Ouwejan, Ferdy Druijf en Jordy Bruijn."

Toevalligheid

Door een toevalligheid kwam de huidige trainer van Hooglanderveen bij BOL terecht. In eerste instantie wilde hij Mo El Bouziani opvolgen bij Purmersteijn, maar zij kozen voor Kiri Kalaitzis. "Ik hoorde dat de trainer van BOL zou stoppen en ik had ze al zien spelen tegen Purmersteijn. Het dorpse karakter spreekt mij aan en ik kende de club al zijdelings. Bijzonder en knap dat ze de afgelopen jaren zich hebben opgewerkt tot de vierde divisie."

Presentatoren Arno van der Breggen en Milton Pus spreken woensdagavond met Justin de Kock. De speler van DZS strijdt opnieuw met zijn team voor promotie naar de derde klasse. Purmerend Sport is te bekijken en beluisteren tussen 19.00 uur en 20.00 uur bij RTV Purmerend.