Volop kansen voor FC Purmerend: “Alles geven en blijven strijden”

FC Purmerend doet nog volop mee in de strijd voor de nacompetitie. De zondagderdeklasser staat vijfde met twee punten minder dan concurrent Zeevogels. Dat is komende zondag ook de tegenstander. Trainer Dennis Tevreden: “Je kan nog vierde eindigen, maar wij hebben nog wel een moeilijker programma.”

De voorbereiding op de kraker tegen Zeevogels loopt volgens tevreden niet anders dan normaal. “We hebben nog vier wedstrijden voor de boeg. Als we op de vierde plek willen eindigen, wat ons doel is, moeten we alles geven en blijven strijden.” Purmerend is afhankelijk van de winnaar van de derde periode of ze nacompetitie halen. Ze staan op dit moment derde in die periode. “Voor ons is het meest gunstig om hem zelf te pakken of dat Koedijk wint. Dan zijn de periodetitels verdeeld over de eerste drie plekken op de ranglijst, waardoor wij als vierde ook naar de nacompetitie gaan. De wedstrijd van zondag tegen Meervogels is erg belangrijk.”

Youri Nederlof

Een fikse aderlating voor de markstedelingen is het wegvallen van Youri Nederlof. De spits maakte veertien goals in zeventien wedstrijden, maar viel geblesseerd uit tegen VV Bergen. “Hij heeft zijn knie verdraaid en komt niet meer aan voetballen toe. Het is nu afwachten wat het ziekenhuis gaat doen qua eventuele operatie. Het is zeker een gemis.”

BEP

Woensdagavond spreken Milton Pus en Wesley Dekker met BEP-trainer René Arnoldus. Zijn club degradeerde in de zaal naar de eerste klasse en hij zal volgend jaar alleen voor de groep staan.