Vonk nieuwe naam Clusius College en ROC

Helma van der Hoorn en Gerard Oud als het nieuwe bestuur van Vonk. (Foto: Vonk)

Het Clusius College (VMBO) en ROC Kop van Noord-Holland (MBO) fuseren. De nieuwe naam is bekendgemaakt: Vonk. Vanaf 1 augustus 2022 gaan de onderwijsinstellingen samen verder onder deze nieuwe naam. 

Vanaf 1 augustus 2022 gaan Clusius College en ROC samen verder onder de naam Vonk. Sinds 1 januari zijn beide organisaties bestuurlijk gefuseerd. Het nieuwe bestuur bestaat uit voorzitter Helma van der Hoorn van het ROC en Gerard Oud van het Clusius College. 

Op hun website laat Oud weten dat het idee is geboren vanuit de positie van hun mbo “Met 1500 studenten bij het Clusius College is de basis smal. Met ons vmbo zijn en blijven we een sterke organisatie, maar om een goede speler te blijven in de regio is de samenwerking met ROC Kop van Noord Holland een mooie kans om onze rol beter te kunnen pakken richting de werkgelegenheid in de regio.” 

Een sterkere regio

Ook speelt de versterking in de regio een rol. “We zien dat het steeds moeilijker wordt om de kleinere opleidingen in de lucht te houden, maar we willen wel blijven aansluiten bij wat de arbeidsmarkt van ons vraagt. Dit is een hele mooie kans om ons samen te versterken richting de toekomst.”, aldus van der Hoorn. 

De inspiratie voor de naam komt vanuit de motivatie om leerlingen stap voor stap zichzelf te laten ontwikkelen. De onderwijsinstellingen laten de leerlingen sprankelen. Oftewel een Vonk. 

Nieuwe organisatie

Vanaf dat moment bestaat de onderwijsorganisatie uit 12 vestigingen voor 14 branches. Zie de kaart hieronder om te zien welke branches eronder vallen. Voor huidige studenten zal er niet veel veranderen. Het groene karakter van de vmbo-scholen zal blijven bestaan, maar na hun opleiding kunnen ze kiezen uit een breder aanbod.