Voor El Bouziani leefde wedstrijd tegen Ajax Amateurs niet meer dan normaal

Purmersteijn verloor onlangs in blessuretijd van de Ajax Amateurs (1-0). Trainer Mo El Bouziani gaf in Purmerend Sport zijn visie op de wedstrijd en de competitie tot nu toe.“Het is balen dat je niet wint”, trapt El Bouziani af over de verloren wedstrijd.

“Al vind ik verliezen minder erg, want aan gelijkspel heb je ook niet zoveel. We willen altijd winnen, maar op het einde zag ik wel aankomen dat het ons niet ging lukken.” De trainer kon het verlies snel accepteren. “We hebben wel goed gevoetbald tegen Ajax. Het publiek werd vermaakt, dan kan ik er wel prima meeleven. Als we slecht hadden gespeeld, had ik er meer problemen mee gehad. Na afloop heb ik mijn spelers ook complimenten gegeven.”

Niet speciaal

Voor El Bouziani leefde de wedstrijd tegen Ajax niet meer dan andere duels. “Gelukkig had de club er wel wat speciaals van gemaakt en kwam er veel publiek op af. Bij Ajax zaten er wel een oud-profs, dus dat maakte het nog wel extra speciaal. Het zijn de amateurs van Ajax, dus dat maakt het niet anders voor mij.” (Tekst gaat verder onder de video)

Weekendvoetbal

Midweeks speelde Purmersteijn in de beker tegen De Rijp. Het team won afgetekend met 6-0. In het weekend waren de Purmerenders vrij en daar baalde El Bouziani wel van. “De stand blijft nu langer hetzelfde. Het is vervelend dat je niet je kan herstellen in de competitie. Het is een sterkere competitie dan de afgelopen jaren (door het samenvoegen van zaterdag- en zondagclubs red.). Ik vind ons nog steeds een van de betere ploegen, maar ik zie ook dat de eerste plek ver weg is.”

Tweede periode

Een troost voor El Bouzaini; de tweede periode begint bijna. “Het zou wel lekker zijn als we die kunnen pakken. Dan maak je vanzelf stappen op de ranglijst. Geen enkele club gaat alle punten pakken, dus alles ligt nog open. We hebben 9 punten uit 8 duels, dat moet echt beter.”Enkele dagen na zijn interview bij Purmerend Sport maakte El Bouziani bekend om te stoppen bij Purmersteijn na dit seizoen.

Woensdagavond spreekt Arno van der Breggen met Marvin Mantel. Hij doet sinds dit jaar samen met Leonie Schneider de training en coaching van de handbaldames van VIDO. Purmerend Sport is te bekijken en beluisteren tussen 19.00 en 20.00 uur bij RTV Purmerend.

Foto: José Mol Fotografie