Voormalig raadslid Theo de la Haye van de SP en PvsP overleden

Voormalig raadslid Theo de la Haye is op 25 november overleden. Hij werd 72 jaar. De la Haye kwam begin 2020 als SP lid in de raad van Purmerend. Hij volgde Ruben van Kuik op die tussentijds opstapte, maar zijn zetel aan de SP terug gaf. 

'Kwam vanuit zijn hart'

De la Haye was iemand die graag zijn bijdrage wilde leveren aan de politiek en de maatschappij. Raadslid Ruben van Kuik die de la Haye leerde kennen toen hij bij de SP kwam, herinnert zich hem als altijd in touw voor mensen die het minder hebben in de maatschappij. “Het ging hem niet om de grote vergezichten, maar probeerde juist de kleine, essentiële dingen te doen voor mensen.” Zo was hij ook actief bij Humanitas. 

Na de SP de Partij voor Socialer Purmerend

De la Haye verliet de SP na een intern conflict. In zijn opzegbrief schrijft hij over de reden waarom: “In verband met beperking van mijn meningsuiting door het landelijk bureau van de SP stap ik op.” Hij ging in de raad verder als zelfstandig raadslid met de lijst PvsP. Hij deed met zijn partij niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2021.

De gemeenteraad herdacht Theo in de vergadering van 30 november met een minuut stilte. De afscheidsdienst is zaterdag 2 december.