Voormalig ROC-gebouw wordt verbouwd tot appartementencomplex voor Oekraïners

Het voormalige schoolgebouw van het Horizon College in De Koog gaat verbouwd worden tot appartementen voor Oekraïense vluchtelingen. Dat heeft de gemeente Purmerend bekend gemaakt.  "Ik ben blij dat we deze locatie in kunnen zetten voor de Oekraïense vluchtelingen", zegt burgemeester Don Bijl.

Het is de bedoeling dat Oekraïners in tijdelijke woningen aan de Verzetslaan gaan verhuizen naar het gebouw in De Koog. Het schoolgebouw zal ruimte bieden voor 27 appartementen met eigen badkamer en keuken. De aannemer start deze maand. Naar verwachting zullen de vluchtelingen voor het einde van het jaar naar de Van IJsendijkstraat gaan.

Oorlog

Vanwege de oorlog in Oekraïne worden op verschillende plekken Oekraïners opgevangen. In de gemeente Purmerend zijn dat het voormalige gemeentehuis van Beemster, het Burggolfhotel en de tijdelijke woningen aan de Verzetslaan. "We weten allemaal niet hoelang de oorlog gaat duren", benadrukt de burgemeester. "Het pand is nu voor twee jaar beschikbaar en als het nodig is kan dit verlengd worden."

Mocht de opvang niet meer nodig zijn, wordt het pand ingezet voor andere doelgroepen zoals mensen die met spoed een huis zoeken.