Voorstelling, wandeltocht en meer leuke tips voor Pinksterweekend

Pinksteren staat weer voor de deur. En ook in Purmerend worden een aantal leuke activiteiten gehouden om ultiem te genieten van het extra lange weekend. RTV Purmerend geeft je een kort overzicht.

Zondag 28 mei – eerste Pinksterdag – staan er geen activiteiten op de agenda. Maar op Tweede Pinksterdag staat er op de Koemarkt een braderie op de planning, waar marktliefhebbers kunnen slenteren langs de uitgestalde kraampjes.

Fietstocht

Daarnaast organiseren de Gildegidsen een fietstocht op maandag 29 mei van ongeveer 28 kilometer, waarin zij onderweg de historische betekenis van Pinksteren toelichten. De tocht start om 13:30 uur in de Peperstraat 35 en zo’n twee uur later zijn de fietsers teruggekeerd in Purmerend. Deelname is vier euro en kinderen kunnen gratis mee.

Voor de kleintjes

Ook denkt Purmerend aan de kleintjes. In de grote zaal van de Purmaryn is op maandag 29 mei om 14:00 uur een voorstelling van Pip & Pelle te zien (Chaos in het Sprookjesbos). Tickets zijn 14,50 euro. Kinderen mogen verkleed komen als hun favoriete sprookjesfiguur.

Derde Pinksterdag

Zo’n veertig jaar geleden was derde Pinksterdag nog een vrije dag in de Zaanstreek. Pinkster Drie wordt ook wel ‘Bokkiesdag’ genoemd, omdat voorheen inwoners van de provincie Noord-Holland naar Purmerend trokken om een bok (“bokkie”) te kopen op onze veemarkt. Om deze Bokkiestocht-traditie voort te zetten, organiseert Stichting Gilde Purmerend een wandeltocht op dinsdag 30 mei.

Wandeltocht

De Pinkster 3-wandeltocht start om 11:00 uur bij de VVV-museumwinkel in Peperstraat 35. De tocht duurt zo’n twee uur. Deelname is vier euro per persoon, waar een kopje koffie of thee bij eindpunt café Aad de Wolf op de Koemarkt bij inbegrepen zit. U kunt zich tot uiterlijk zaterdag 27 mei opgeven bij de VVV-museumwinkel, telefonisch (0299-207022) of via wandelingen@purmerendsmuseum.nl.