Vrouw aangevallen nabij Nieuwstraat; politie zoekt getuige

Een geweldsincident heeft woensdag 7 juli plaatsgevonden op de hoek Nieuwstraat, Plantsoengracht, ter hoogte van het bruggetje over de Stadsgracht. De politie is op zoek naar getuigen.

Op die zomerse dag fietste omstreeks 22.30 tot 22.45 uur een jonge vrouw over de Nieuwstraat. Ze reedt over de brug in de richting van de Wolthuissingel. Aan de zijde van de Nieuwstraat, nabij camperplaats Bolwerk, is de vrouw van haar fiets gestapt. De vrouw werd vervolgens aangevallen door een nog onbekende man.

De politie doet onderzoek naar het voorval en wil weten wie deze man is. De man is ongeveer tussen de 30 en 40 jaar, heeft een donkere huidskleur en is 1.80 tot 1.85 lang. Daarnaast was de man kaal of had hij zeer kort haar. Hij sprak Nederlands zonder accent.

Vermoedelijk is de man in het bezit van een vijfdeurs personenauto, welke geparkeerd stond op de parkeerplaats Bolwerk. 

Getuigen die informatie hebben over de man of zijn auto, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Purnerend. Dat is mogelijk via het telefoonnummer 0900-8844. Ook Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar. Anoniem bellen kan via 0800-7000.