Vuurwerkschade hersteld

Dennis Richter van Waterlandswelzijn zit nog na te puffen van alle commotie en het herstel van de vuurwerkschade aan het pand Koggenland. In het pand is één van de dagbestedingsvoorzieningen ondergebracht waar dagelijks 12 tot 15 mensen met een vorm van dementie gebruik van maken.

Brandend vuurwerk veroorzaakte een gat in het dak. Aanhoudende regen zorgde voor waterschade in het pand. Richter: “Door nauwe samenwerking tussen de dakbedekker, de vloerenlegger en onze mensen is er een enorme klus geklaard in korte tijd. We zijn nu weer een week open. De mensen zijn blij om weer op hun vaste, bekende plek terecht te kunnen. Omdat 1 januari een vrije dag is, werd de schade pas 2 januari ontdekt.”

Herstelwerkzaamheden

Medewerkers van Waterlandswelzijn hebben zelf ook de handen uit de mouwen gestoken. Richter: “ Ik stond op 2 januari op het dak om met een waterstofzuiger het water daar weg te krijgen. Dat bleef maar stromen. Collega’s haalden de vloerbedekking weg en voerden het af samen met ander puin.

Tijdelijk onderdak

Gelukkig hebben we voor de mensen vervangend onderdak kunnen regelen in de dagbestedingsopvang in Purmer-Noord. Niet iedereen wilde dat, waardoor een aantal mensen  noodgedwongen thuis zat. We merkten dat onze bezoekers gespannen waren en dikwijls vroegen of en wanneer ze nu weer terug konden naar hun eigen plek. Voor ons als medewerkers de motivatie om alles op alles te zetten. Als dank voor het tijdelijk onderdak hebben cliënten en begeleiders de laatste dag in de Graanstraat voor iedereen cup cakes gebakken.  Heel leuk en ontroerend.”

Boodschap

Richter wil wel een waarschuwing afgeven: “Denk niet, het is maar vuurwerk. Het had voor ons grote gevolgen. Wij moesten het pand ontruimen en mensen raakten ontredderd.”
Foto’s: E.Ruis