Wapens en munitie aangetroffen in Baanstee, verdachte aangehouden

Diverse wapens zijn aangetroffen in een pand aan de Newtonstraat. De ontdekking vond plaats bij een integrale veiligheidscontrole in een deel van de straat. Naar aanleiding van de vondst is een verdachte aangehouden.

De integrale controle vond plaats op 18 januari. Het is een samenwerking tussen gemeente Purmerend en verschillende partners, waaronder de politie, douane en veiligheidsregio, Liander en de veiligheidsregio. In één van de gecontroleerde panden aan de Newtonstraat in Baanstee-West werden wapens en munitie aangetroffen, waaronder vuurwapens. De wapens en munitie zijn in beslag genomen en worden onderzocht. De politie heeft een verdachte aangehouden en doet verder onderzoek.

Naast de aangetroffen wapens en munitie, zijn er ook een paar milieu- en bouwovertredingen geconstateerd in de Newtonstraat. Een waarschuwing wordt afgegeven en later volgt hercontrole.

‘Ondermijnende activiteiten worden niet getolereerd’

Tijdens de veiligheidscontrole wordt gekeken naar naleving van wet- en regelgeving. Deze controle richtte zich op de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering. De panden zijn ook onderzocht op activiteiten zoals illegale bewoning, autocriminaliteit, milieudelicten of drugsdelicten. Met periodieke controles wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven dat ondermijnende activiteiten niet getolereerd worden.