Wat mag in het buitengebied van Beemster?

Beemster bestaat voor het overgrote deel uit platteland. Dit gebied wordt beheerd door agrariërs die hier hun bedrijven hebben. Bedrijven die in de loop der jaren vaak behoorlijk zijn uitgebreid. Er wonen ook steeds meer burgers; mensen die een woonbestemming hebben gegeven aan een voormalige boerderij. Maar wat mogen deze boeren en burgers als ze verder willen ontwikkelen? Dat staat in het bestemmingsplan Buitengebied.

Er komt in Beemster een nieuw bestemmingsplan Buitengebied met nieuwe regels. Het concept ligt vanaf maandag 14 juni exact zes weken ter inzage onder andere in het Gemeentehuis van Beemster. Aan dit concept hebben verschillende mensen, bijvoorbeeld ondernemers en bewoners, verenigd in een klankborgroep, meegewerkt. Zij hebben in een eerder stadium al verbeteringssuggesties voorgesteld. In de hoop dat er daarmee een breed draagvlak is. Een ieder kan dit uiteindelijke concept inzien en desgewenst bezwaar aantekenen of een verandering voorstellen binnen de bovengenoemde periode.

Uiteindelijk zal de Raad een definitieve uitspraak doen over het concept en de ingediende bezwaren. Daarna is het vastgestelde bestemmingsplan onderdeel van het omgevingsplan. Zodat een ieder op het platteland weet wat wel of niet mag.

Benieuwd hoe het concept er uit ziet? www.ruimtelijkeplannen.nl. Klik op Plannen zoeken en dan op Beemster.