Waterlands Archief komt met eigen onderwijsprogramma

Het Waterlands Archief komt met een eigen onderwijsprogramma. Het programma over de geschiedenis van de regio kan aangevraagd worden voor groep zeven, acht en de brugklas. In de podcast vertelt Margreet Lenstra meer.

Kasteel Ilpenstein, Stelling van Amsterdam, een achttiende-eeuwse schat en wat heeft Rembrandt te maken met de Purmer? Het komt allemaal voorbij in het nieuwe onderwijsprogramma van het Waterlands Archief.

Verhalen van het slot

Het is voor het eerst dat het archief een onderwijsprogramma maakt. Margreet Lenstra is medewerker publiek en educatie bij het Waterlands Archief. De Kwadijkse is naar eigen zeggen vele uren kwijt geweest aan het samenstellen van het programma. ‘‘Met dit programma brengen we een mogelijkheid voor kinderen om hun regio te leren kennen. De verhalen uit de geschiedenis gaan van het slot. Verhalen uit de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam en Waterland.’‘

‘‘Je gaat heel anders kijken naar je omgeving, als je daar meer van weet. Dat is het leuke aan dit onderwijsprogramma. Het verrijkt je.’’

Het programma is gratis aan te vragen voor groep zeven, acht en de brugklas. Voor meer informatie neem contact op met het Waterlands Archief. 0299 411 530, info@waterlandsarchief.nl.

Wesley’s Podcast

Margreet Lenstra is te gast in de podcast van Wesley Dekker. Beluister de aflevering via je favoriete platform.