WBSV doet volop mee in strijd om promotie: “Soms was het likkebaardend”

Trainer Ron Smid is over het spel van zijn ploeg WSBV zeer positief. Het nadeel is dat ze met acht andere teams in de competitie zitten, waardoor ze om de week spelen. “Ik vraag me af of dat gezond is”, vertelt de Purmerender in het radioprogramma Purmerend Sport.

Het seizoen van WBSV in de zondag vijfde klasse gaat tot nu toe naar behoren. De Westbeemsterlingen staan tweede achter MOC, dat nog geen puntenverlies leed. “We hebben echt wel leuk voetbal gespeeld in sommige wedstrijden, soms was het likkebaardend”, zag Smid. “Het probleem is dat je een hele kleine competitie met negen teams hebt, omdat een aantal clubs er de brui aan hebben gegeven. We moeten om de week spelen en dat is echt wel een nadeel.”

Reizen

Normaliter zat WBSV in een poule met teams uit het noorden van de provincie. Dit jaar zijn het vooral Amsterdamse teams. “Dat is eigenlijk wel perfect en er zitten hartstikke leuke teams tussen. We zijn alleen dat reizen niet zo gewend. Liever spelen we dan in de kop van Noord-Holland, dan heb je wat meer derby’s. Qua sfeer zou dat voor volgend jaar het beste zijn.”

Tekst gaat verder onder de video.

Steeds vaker maken traditionele zondagclubs de overstap naar de zaterdag, bij WBSV is dat niet aan de orde. “We hebben te maken met flink wat boeren. Die hebben hun eigen boerderij of werken bij hun vader. Dat gebeurt vaak op zaterdag en dan gaan ze zondag voetballen. Een overstap is niet handig.”

Sleutelwedstrijd

De eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Woudia op 12 maart, ziet Smid als ‘sleutelwedstrijd’. “Zij hebben een aantal weken niet gespeeld. Als we zouden winnen, maken we meer kans op de periodetitel, omdat we bovenaan staan. Om de nacompetitie te halen, is het belangrijk om periodekampioen te worden.” Woensdagavond is Jamie Neijndorff te gast in Purmerend Sport. De aanvoerder van handbalclub VIDO, speelde in het verleden ook voor HV Volendam.

Foto: aangeleverd