RTV Purmerend.nl

Wederom aanslag op woning Weverstraat: drie mensen naar ziekenhuis

In de Weverstraat is zondagnacht rond 01:15 uur opnieuw een aanslag geweest. Er was een explosie bij hetzelfde huis waar donderdag een schietpartij was. Drie mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht en ook een kat werd gered uit de woning.

Volgens buurtbewoners was er een harde klap te horen, waarna de brand zou zijn uitgebroken. De politie is nog bezig met het onderzoek bij het huis en roept getuigen op zich te melden.

Tekst gaat verder onder Tweet.

Het is de laatste tijd erg onrustig in Purmerend. Vorige week waren er drie schietpartijen in de gemeente. Zo werd dinsdagavond 11 april geschoten in de omgeving van de Belthoeve in Middenbeemster en was het de daaropvolgende nacht raak in de Purmerendse Boeierstraat. Het blijft dan even stil, maar donderdagavond 13 april wordt geschoten op een woning aan de Weverstraat. "Gelukkig zijn er geen gewonden", vertelde Nina Moers van de politie. In de nacht van donderdag op vrijdag is er een explosie op de Groenveld.

Burgemeester Van Selm

In de hoop om het geweld een halt toe te roepen, werden vrijdag verschillende maatregelen getroffen door de burgemeester. Woningen aan de Purmerendse Boeierstraat en Groenveld in Middenbeemster gingen op slot en kregen camerabeveiliging. De woning aan de Weverstraat in Purmerend mocht van de burgemeester open blijven, maar ook daar stelde ze cameratoezicht in.

Tekst gaat verder onder de video.

Zaterdag werd een 20-jarige Purmerender aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de reeks geweldsincidenten. De politie zei toen meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.

Het is nog niet bekend of de burgemeester meer maatregelen gaat nemen. Van Selm heeft nog niet gereageerd op de aanslag van zondagnacht.