Wedstrijd ontoegankelijke situaties fotograferen

In Purmerend | Beemster is de openbare ruimte en zijn openbare gebouwen niet voor iedereen even toegankelijk. Zo zijn blindengeleidestroken geblokkeerd door fietsen of scooters of is een verdieping alleen met een trap bereikbaar. De fractie van D66 in de gemeenteraad van Purmerend nodigt iedereen uit ontoegankelijke situaties te fotograferen en delen. De foto’s maken het onderwerp ontoegankelijkheid zichtbaar. Foto’s kan men tot en met zondag 1 oktober toesturen.

In de praktijk komen in de gemeente Purmerend gekke situaties voor en zijn mensen met een beperking de dupe van de gebrekkige toegankelijkheid. Met de fotowedstrijd wil de fractie van D66 op een makkelijke, ludieke manier vervelende situaties in de openbare ruimte of in openbare gebouwen in beeld brengen. De foto’s laten inwoners en bezoekers bewuster kijken naar toegankelijkheid voor iedereen. Een toegankelijk Purmerend | Beemster is belangrijk voor iedereen. 

Spelregels wedstrijd

Foto’s van ontoegankelijke situaties kan men op het eigen Facebook, Instagram, X of LinkedIn plaatsen en D66 Purmerend taggen. Ook kan men de foto‘s tot en met zondag 1 oktober naar Mireille Frerejean-Uileman sturen: m.frerejean-uileman@d66-purmerend.nl.
De fractie maakt de winnende foto daarna bekend. De fractie gaat zich in de gemeenteraad inzetten om de situatie op de winnende foto aan te pakken en ontoegankelijkheid in het algemeen volop aandacht geven. Wie een foto publiceert stemt ermee in dat D66 Purmerend de foto voor publicaties gebruikt. Nader informatie staat op www.d66-purmerend.nl

Week van de toegankelijkheid

De fotowedstrijd is voorafgaand aan de Week van de Toegankelijkheid van 2 tot en met 7 oktober 2023. Ongeveer een op de vijf mensen in Nederland heeft een beperking. Ook voor hen is een goede fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid van belang. Zo kunnen ook zij volwaardig meedoen aan de samenleving. Bovendien betekent betere toegankelijkheid voor iedereen meer bezoek en meer klanten. 

Foto bewerking: E.Ruis