Wéér overval op supermarkt Poelstraat, zoektocht naar dader gestart

Supermarkt Aldi aan de Poelstraat is woensdagavond voor de tweede keer in anderhalve week overvallen. Niemand raakte gewond. De politie is een zoektocht gestart naar de dader.

"Het klopt dat de supermarkt is overvallen", bevestigt een politiewoordvoerder kort na de overval in Purmerend. "We zijn ter plaatse en zoeken met man en macht naar de overvaller. Het gaat om een man van rond de 20 à 25 jaar oud. "Hij heeft een tenger postuur en had tijdens de overval zwarte kleding aan. Het is nog niet bekend of hij iets heeft buitgemaakt. Ook sluiten we niet uit dat hij vuurwapengevaarlijk is."

Tekst gaat verder onder de Burgernetmelding.

Nog geen twee weken geleden was er ook al een overval op de supermarkt vlakbij de bioscoop. Rond sluitingstijd kwam op zondag 11 december een man de winkel binnen, die een greep deed uit de kassa en vervolgens verdween. De politie stelde meteen een onderzoek in en zocht onder meer met een hond. 

Niemand aangehouden

Volgens de politie ging het ook bij deze overval om een man van ongeveer twintig jaar. Een woordvoerder kan niet aan RTV Purmerend bevestigen of deze verdachte aangehouden is.

Foto: Inter Visual Studio/ Arjen Tushuizen