Weer schietpartij in gemeente Purmerend: derde in twee dagen tijd

In de gemeente Purmerend is donderdagavond weer een schietpartij gebeurd. Rond 22:50 uur werd geschoten op een huis aan de Weverstraat. Eerder deze week waren er ook al twee schietpartijen in de gemeente.

De straat vlak bij het Gildeplein is afgezet met politielint en meerdere pionnen staan opgesteld op een stoepje. "Gelukkig zijn er geen gewonden", vertelt politiewoordvoerder Nina Moers aan RTV Purmerend. Het is nog niet duidelijk wat er dinsdagavond precies is gebeurd. Wel staat vast dat er schoten zijn gelost in de richting van een huis. "We zijn op dit moment bezig met het politieonderzoek en hebben nog niemand aangehouden."

Afgelopen dagen

Niet voor het eerst deze week is geschoten in de gemeente Purmerend. Zo was er afgelopen dinsdagavond nog een schietpartij in de omgeving van de Belthoeve in Middenbeemster en de daaropvolgende nacht op de Boeierstraat in Purmerend. Voor beide incidenten heeft de politie geen verdachten aangehouden. "We behandelen de zaken vooralsnog afzonderlijk, maar nemen wel in de onderzoeken mee wat de afgelopen dagen is gebeurd."

De politie roept mensen met informatie op om zich te melden. Dat kan telefonisch via 0900-8844, politie.nl of Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000.

Foto: Evert Ruis