Welk portret is het mooiste?

Van ster op het doek 2022 José Ferdinandus zijn veertien getekende en geschilderde portretten gemaakt. Die zijn tot en met de eerste vrijdag in februari te zien op de eerste verdieping van theater de Purmaryn aan het Waagplein. De tekeningen en schilderijen zijn het resultaat van de zesde editie van Purmerendse Sterren op het doek, een initiatief van Kunstcollectief Purmerend. Wie de gratis expositie bezoekt kan meedoen aan het kiezen van de publieksfavoriet.

Voor het uitbrengen van de stemmen zijn er stemformulieren aanwezig bij de expositie. De toegang is dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 en ’s avonds tijdens voorstellingen. Tot en met vrijdag 3 februari kan men tijdens de openingstijden van de Purmaryn stemmen op welk portret men het mooiste vindt. Overigens kiest boekenkenner van voorheen Het Boekeneiland en Het Leesteken José Ferdinandus zaterdag 4 februari haar favoriete portret. Die middag maakt Kunstcollectief Purmerend ook het winnende portret van de publieksstemming bekend.

Kunstcollectief Purmerend maakte zaterdag 19 november 2022 bekend dat José Ferdinandus de lokale ster in de spotlight is. Fotograaf Evert Ruis van RTV Purmerend maakte een serie foto’s van de expositie, een aantal is onderdeel van dit bericht.