RTV Purmerend.nl

Wethouder Hegger opent nieuw kunstgrasveld WBSV

Westbeemster heeft de primeur binnen de gemeente: een toplaag van kurk en olijfpitten als vulmateriaal. Ter vervanging van rubber. Een duurzamer alternatief. Daarmee kan de vereniging de komende tien tot vijftien jaar weer volop vooruit. Een vruchtbare samenwerking van de Gemeente met de sportkoepel Spurd en het bestuur van WBSV. Opvallend is dat bij de renovatie het veld voorzien is van kantplanken waardoor het wegvloeien van het materiaal voorkomen wordt. 

Wethouder Mario Hegger en manager sportsupport van Spurd Ineke Verwer waren donderdagavond 25 augustus naar de West getogen om het veld officieel te openen. Samen met Marianne Buis (voorzitter) en Paul Stokman (penningmeester) van het voetbalbestuur. 

Alvorens het veld te betreden, nam de wethouder een kijkje in de ‘ambachtelijke’ kleedkamer van WBSV. 'De geur doet me terugdenken aan mijn carrière als (betaald) voetballer in Amsterdam. Een kwartje per doelpunt kregen we. Alleen jammer dat ik rechtsback stond'. Zijn sportieve carrière heeft ook minder lang geduurd dan zijn huidige bestuurlijke.

Tijdens de opening werd het veld al druk gebruikt voor de training van de spelers en speelsters. 'Op een iets lager tempo dan normaliter', vertrouwde de assistent trainer ons toe, ‘gezien de tropische temperaturen’.