Wethouder Kroese opnieuw lijsttrekker PvdA

De leden van de PvdA hebben unaniem gestemd op Thijs Kroese als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op plek twee staat Peter de Waal, momenteel nog lid van de gemeenteraad van Beemster.

Voor de PvdA is ‘Wonen’ een belangrijk speerpunt. Kroese: ’De PvdA kan resultaten laten zien als het om bouwen en wonen gaat. Die koers gaan we doorzetten’. Als wethouder weet Kroese als geen ander wat er op de woningmarkt in Purmerend nog meer moet gebeuren en wat daarvoor moet veranderen. Redenen om vol enthousiasme de verkiezingsstrijd in te gaan. Kroese: ’ We gaan ons speciaal richten op jongeren en op meer betaalbare koopwoningen in Purmerend’. Over het hoe en waar wil Kroese nu nog niet veel loslaten. Het PvdA verkiezingsprogramma, waar de laatste hand aan wordt gelegd,  geeft binnenkort meer duidelijkheid.   

PvdA Purmerend -  Beemster gaat met een zeer divers team van ervaren kandidaten de verkiezingen in. Achter Thijs Kroese en Peter de Waal staan op de derde en vierde plaats Natalie Saaf en Sanda van Dam. Beide vrouwen met veel ervaring in de Purmerendse politiek als raadslid dan wel commissielid.  De vijfde kandidaat is Marlies Vermeulen uit Zuidoostbeemster; een nieuw politiek gezicht. Op de plekken zes tot en met elf staan bekende en minder bekende gezichten; Els van Loenen, Jos Dings, Lewi Vogelpoel, Lois Moi-Thuk-Shung, Jeffrey Meijer en Hiske Hartzema.