RTV Purmerend.nl

Willem en Jopie Peters- Stegeman zestig jaar getrouwd

Purmerenders Willem (86) en Jopie (80) zijn zestig jaar getrouwd. Het diamantenechtpaar kreeg woensdag burgemeester Ellen van Selm op bezoek.

Meneer en mevrouw Peters leerden elkaar kennen via een gemeenschappelijke vriendin. Jopie ging met die vriendin naar de bioscoop op de Amsterdamse Nieuwendijk, toen zij een kennis van haar tegenkwam. Jopie leerde Wim kennen en op 2 november 1962 traden ze in het huwelijksbootje. Nadat ze een tijdje op de zolder van de moeder van Jopie in Amsterdam-Noord woonden, zijn de twee ruimer gaan wonen in Amsterdam. Halverwege de jaren tachtig, in 1984 om precies te zijn, verhuisden ze naar Purmerend.

Willem heeft gewerkt in de technieksector, voor de bouw van schepen en boten. Jopie werkte in de fabriek van Corus. Daar werd carbonpapier gemaakt, wat tijdens het schrijven meteen zorgt voor een kopie op een ondergelegen papier.

Feestje

Het Purmerendse echtpaar heeft een zoon en twee kleinkinderen. Het huwelijksjubileum wordt gevierd met een feest in een zaaltje. Daar wordt niet alleen het huwelijksjubileum van Willem en Jopie gevierd, maar ook van hun zoon en schoondochter. Want ook die trouwen op 2 november.