Winnaar fotowedstrijd Ode aan het Laag Hollandse landschap bekend

De winnende foto van fotowedstrijd ‘Ode aan het Laag Hollandse landschap’ is afgelopen woensdag feestelijk onthuld door wethouder Mario Hegger en zijn Wormerlandse collega Jeroen Schalkwijk. De foto van Purmerendse Caroline Pleysier is te bewonderen in het Purmerends Museum.

Wethouders Mario Hegger (Purmerend) en Jeroen Schalkwijk (Wormerland) onthulde de winnende foto van de fotowedstrijd, die in het kader van het themajaar ‘Ode aan het Landschap’ is georganiseerd. Hobbyfotografen uit de hele regio werden opgeroepen om hun ode aan het landschap in een foto te vangen. Maar liefst 124 fotografen stuurden hun werk in. De jury heeft uit ruim 300 foto’s een winnaar gekozen.

Caroline Pleysier uit Purmerend is de gelukkige. Haar foto wordt tentoongesteld in het Purmerends Museum. Op een meidag maakte zij de foto van vier nieuwsgierige koeien in het Jisperveld.‘‘De koeien waren zo nieuwsgierig en alles zat mee: de reflectie in het water, de mooie blauwe lucht en het verse groene gras”, aldus Caroline. Toen ze tegen de koeien begon te praten bleven ze staan, waardoor ze dit bijzondere plaatje heeft kunnen maken.

Naast een plek op de tentoonstelling, kreeg ze onder andere twee vrijkaarten voor het museum en een cadeaubon van een lokale horeca-aangelegenheid.