Worden het hardloop- of wandelschoenen dit weekend?

Zondag 10 september staat in het teken van de 11 editie van de Purmerend Markstadrun: het jaarlijkse sportevenement voor hardlopers. Maar voor wie de voorkeur geeft aan wandelschoenen organiseert Spurd op zaterdag 9 september de Marktstadwalk. Speciaal voor mensen met een rollator of ander loophulpmiddel is er de RollatorLoop. 

MarktstadWalk

Dit jaar zijn drie nieuwe wandelroutes voor de MarkstadWalk uitgezet. Voor elk wat wils, want er kan gekozen worden tussen 7, 15 en 25 kilometer. De wandelroute van 7 km is speciaal uitgezet voor families. “Onderweg loop je door het groen van de gemeente Purmerend en is er voldoende ruimte om even lekker bij te komen. Spurd zorgt voor leuk vermaak voor de allerjongste wandelaars. Wandelaars die kiezen voor 15 of 25 kunnen genieten van het landschap van de Beemster en omliggende dorpen.“
Voor meer informatie druk HIEROP. 

Rollatorloop

Loopt u met een rollator? Doe dan mee met de Rollatorloop door het centrum van Purmerend, al dan niet in het gezelschap van een eigen begeleider. Er is de keuze uit twee wandelroutes van 1,8 kilometer of 2,6 kilometer. Ergens halverwege is een rollatorparcours uitgelegd. 

Praktische informatie

Alle wandelingen van de MarktstadWalk starten en finishen op de Koemarkt.
Voor de 25 kilometer is de start tussen 9 en 10 uur
Voor de 15 kilometer is de start tussen 10 en 11 uur
Voor de 7 kilometer is de start tussen de 11 en 13 uur
De RollatorLoop begint om 13 uur 30.

Vooraf inschrijven voor de 7, 15 en 25 kilometer kan via deze KNOP. Inschrijven specifiek voor de RollatorLoop kan tot en met aanstaande vrijdag via 0299-418100 of zaterdag bij de gelijknamige kraam op de Koemarkt.