WZ&PC organiseert wedstrijden: 'Zwemmen is leuk, maar ook noodzakelijk'

Het jaar is nog niet om, maar voor WZ&PC kan het nu al niet meer stuk. De Purmerendse zwemmers vieren dit jaar een eeuwfeest. Honderd jaar. En daarbij werd stilgestaan met een tentoonstelling in het gemeentehuis, re√ľnie en een sport- en speldag. Maar er is meer: zondag 5 november worden wedstrijden georganiseerd voor basisschoolleerlingen.

"Voor de tweede keer in dit millennium wordt een scholentoernooi gehouden", schrijven de zwemmers in een bericht. Begin dit jaar waren voorzitter Annemieke Laverman en bestuurslid Joke Swart te gast in onze podcast. Vanwege het jubileum zijn het hele jaar verschillende evenementen gehouden. De zwemwedstrijd bestaat uit twee onderdelen: waterpolo en wedstrijdzwemmen. "De kinderen krijgen eerst een instructie om de kneepjes van het vak te leren. Vervolgens worden in estafettes twee afstanden gezwommen en waterpolowedstrijden gehouden."

Blijven zwemmen

Het zwemevenement is niet alleen een sportieve activiteit, maar heeft ook een andere boodschap. "We willen hiermee de overige scholen in Purmerend enthousiasmeren om kinderen niet alleen het ABC te laten halen, maar daarna te blijven zwemmen. Voor de veiligheid van de kinderen." Want zo stelt de club: "Zwemmen is leuk, maar ook noodzakelijk voor je veiligheid in ons waterrijke land."  

Foto: Evert Ruis