RTV Purmerend.nl

Zegert en Gradie de Voos- Visser zestig jaar getrouwd

Purmerenders Zegert en Gradie zijn zestig jaar getrouwd. Burgemeester Ellen van Selm kwam vanwege het huwelijksjubileum langs met een bloemetje.

De inmiddels 83-jarige Zegert en 81-jarige Gradie leerden elkaar kennen op het korfbalveld en zijn sinds 9 juli 1963 getrouwd. Na de bruiloft heeft het stel drie jaar ingewoond bij de ouders van Zegert in Amsterdam. In 1966 zijn ze verhuisd naar Purmerend, waar ze samen twee kinderen en vier kleinkinderen hebben gekregen. Zegert was in zijn werkzame leven boekhouder en Gradie was coupeuse. Ze hebben beiden een actieve vrije tijd. Zegert is lange tijd postzegels gaan verzamelen en heeft veel stamboomonderzoek gedaan. Nu puzzelt en leest hij nog graag. Gradie deed altijd veel aan korfbal en tennis en later aan yoga. Tegenwoordig wandelt ze graag.

Italië

Het diamanten huwelijk van Zegert en Gradie wordt in etappes gevierd. Ze zijn net terug van een reis met hun kleindochter naar Italië, waar ze hun jubileum hebben gevierd. Op de trouwdag zelf kwam hun zoon met de kinderen op bezoek en later ook meer familie.

Foto's: Evert Ruis