Zestig jaar getrouwd; Jan en Tini Stil- van Keppel

Locoburgemeester Mario Hegger heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan Jan en Tini Stil- van Keppel en dat gebeurde niet voor niks; het echtpaar is zestig jaar getrouwd.

Het gebeurde in 1959 in het Italiaanse Pallanza, tijdens een NRV-jongerenreis. De vonk sloeg over tussen de inmiddels 85-jarige Jan en 86-jarige Tini en drie jaar later stonden ze voor het altaar. Het echtpaar ging wonen in de Amsterdamse Watergraafsmeer, maar kwam al snel naar Purmerend. In 1965 betrokken zij als een van de eerste een woning in de Overwhere-Noord, in de Schiestraat om precies te zijn. Het echtpaar heeft daar tientallen jaren gewoond, maar is inmiddels al dertien jaar gelukkig in de Weidevenne. Samen hebben ze twee zoons en drie kleinkinderen.

De kerk

Voor Tini en Jan is de kerk altijd belangrijk geweest. Tini deed jarenlang vrijwilligerswerk bij de Hervormde Gemeente, totdat ze in 1974 weer aan de slag ging als chemisch analiste bij Akzo Nobel. Daar werkte Jan al sinds 1966 en ook hij was actief betrokken bij de kerk. Zo maakte hij deel uit van het Interkerkelijk Vredesberaad en hield hij zich bezig met de Vrijwillige Bijdragen.

Sport

De krasse tachtigers zitten anno 2022 zeker niet achter de geraniums. Ze zijn nog wekelijks sportief bezig en bezoeken vaak een vakantiehuisje in Dwingeloo.

Het diamanten huwelijksjubileum werd dinsdag met een bloemetje en een bezoek van de locoburgemeester al gevierd, maar  aankomend weekend pakken Jan en Tini echt uit. Ze gaan dan met de familie richting een hotel-restaurant.