ZOB draait lekker mee in eerste klasse: “Als je dat van tevoren had gezegd, had ik het niet geloofd”

Hans Schakel begon afgelopen zomer als trainer bij zaterdageersteklasser. Hij nam het stokje over van Mohad Zaoudi, die naar AFC vertrok. De Zuidoostbeemsterlingen draaiden een goede eerste seizoenshelft en Schakel werd beloond met een nieuw contract. “Het bestuur is blij dat het nu goed gaat”, vertelde de Amsterdammer in radioprogramma Purmerend Sport.

Vorig jaar vocht ZOB nog tot het einde van de competitie tegen degradatie, maar doet dit jaar goed mee in de eerste klasse. Schakel had dat niet verwacht. “Terwijl ik optimistisch ben ingesteld. Als je dat van tevoren had gezegd, had ik niet geloofd. We hadden 30 punten als grens gesteld, want dan speel je je veilig. Zeker met die verscherpte degradatie.” De Zuidoostbeemsterlingen zijn al aardig op weg. Op dit moment hebben ze 21 punten na elf wedstrijden. “We zijn lekker bezig. Dit had ik niet gedacht, maar wel gehoopt.”

Contract

Het loopt allemaal dus naar behoren bij ZOB en Schakel heeft daarom zijn contract verlengd met een jaar. “De doelstellingen vanuit het bestuur zijn niet veranderd. We moeten een stabiele eersteklasser worden en blijven. Dat is het doel wat ik vorig jaar heb meegekregen. Het bestuur is blij dat het nu goed gaat.”

Blessure Ronday

Een smetje op de eerste seizoenshelft is de blessure van Kid Ronday in de laatste wedstrijd tegen Nunspeet. “Ik heb Kid in de afgelopen week niet meer gesproken. Mijn spelers hebben nu ook even vakantie om de batterij op te laden voor de rest van het seizoen. Dan ga ik ze niet dagelijks appen of bellen. De verwachting was dat hij er vier à vijf weken uit zou liggen. Als je terugrekent vanaf de wedstrijd, zal het erom spannen of hij Putten gaat halen.”

De volgende wedstrijd van ZOB is 21 januari tegen Putten, een degradant uit de vierde divisie.

Bekijk hieronder het gesprek van Arno van der Breggen en Milton Pus met Hans Schakel in Purmerend Sport.