RTV Purmerend.nl

ZOB moet wennen aan de nieuwe eerste klasse: “Handhaving is het doel”

ZOB kende een moeizame start van de nieuw gevormde eerste klasse. De afgelopen weken ging het beter. Hans Schakel vertelde erover in Purmerend Sport.

Het lukte ZOB in de eerste vijf wedstrijden niet om te winnen. Een groot contrast met vorig seizoen, waarin het lang mee kon doen om de bovenste plekken. “Het lag aan een combinatie van factoren: pech, wennen aan de nieuwe klasse en de tegenstanders en het zoeken naar de juiste formatie”, stelt Schakel.

ZOB bleef daarna drie duels ongeslagen. “De laatste weken staat het gelukkig beter. Het heeft ook al wel meegezeten. Je merkte dat de druk bij de spelers toenam nadat we lang moesten wachten op een zege.”

Nieuwe klasse

Sinds dit seizoen spelen de Zuidoostbeemsterlingen in de nieuwe eerste klasse waarin zondagclubs en zaterdagclubs zijn samengevoegd. “De ploegen van vorig seizoen kenmerkten zich door aanvallend voetbal, dit jaar laten ploegen zich meer laten inzakken. We spelen ook iets meer wedstrijden op gras, dan wordt het vanzelf al iets fysieker.”

Kolping Boys

Voor de winterstop komt ZOB nog in actie tegen koploper Kolping Boys voor de winterstop. De wedstrijd tegen De Dijk eindigde afgelopen zaterdag in een nederlaag (3-1). “Zij zijn een technische ploeg en hebben hiervoor nog in de vierde divisie gespeeld”, wist Schakel. “Kolping Boys is ook een sterk team. Ze hebben vooral een compleet team en goede aanvallers.”

Achtste plek

“Onze verwachtingen waren hoog”, stelt Schakel over het seizoen. “Vorig seizoen misten we op een haar na de eerste periodetitel. Dit jaar gaat het een stuk minder. Ons eerste doel is om op de achtste plek te komen, het gaat vooral om overleven op dit moment. Er is weer een zware degradatieregeling; twee clubs gaan er sowieso uit en drie moeten nacompetitie spelen. Daar wil je niet in belanden, want die is ook heel zwaar.”

Presentatoren Arno van der Breggen en Milton Pus spreken woensdagavond met Yoeri van den Busken. De schrijver vertelt over zijn boeken over Marianne Timmer en Simon Kistemaker. Purmerend Sport is te bekijken en beluisteren tussen 19.00 uur en 20.00 uur bij RTV Purmerend.

Foto:aangeleverd